Uwielbiam spaghetti :)Dziś jednak tarta, która jest pewną odmianą przepysznego spagetti :)
SKŁADNIKI:
1-2 cebule
0,5 kg mięsa mielonego
ciasto francuskie (ze sklepu)
sos do spagetti (kupcie w sklepie lub poproście kogoś starszego o przygotowanie)
ser żółty

PRZYGOTOWANIE:
Poproście kogoś starszego o uduszenie cebulki, do cebuli dodajemy mięso mielone i je podsmażamy. Trochę trzeba osolić i można dodać przypraw i to tyle jeśli chodzi o farsz :)
W naczyniu żaroodpornym rozkładamy ciasto francuskie (na zdjęciach jest papier do pieczenia, ale darujcie sobie go; lepiej posmarować trochę tłuszczem naczynie i bezpośrednio rozłożyć ciasto)
Następnie wykładamy wcześniej przygotowane mięso.
Farsz polewamy sosem. Ja akurat użyłam sosu słodko-kwaśnego babci Hani. Jak nie macie pod ręką babci Hani i jej sosów, to można kupić w sklepie. Dziś pomagała mi w robieniu tarty moja koleżanka Ewa (pięciolatka!)
Dla mnie pycha i szybko się robi. Tu potrzebna jest jednak czasami pomoc kogoś starszego.
Pozdrawiam i smacznego






Brak komentarzy:
Prześlij komentarz